Úplně obyčejná čočka ne nakyselo

Sobotní klasika, u nás se nikdy nedělala na kyselo, ale takto.



300 gr čočky
3 stroužky česneku
1 cibule
1 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
sůl, pepř

k podávání:
1 cibule, nakrájená na proužky a usmažená
volské oko
chleba
kyselé okurky

Čočku propláchneme, probereme a necháme asi 2 hodiny nabobtnat ve vodě. Potom vodu vylijeme a zalijeme novou vodou, čočku uvaříme do měkka, vodu dle  potřeby doléváme. V rendlíku na oleji usmažíme na drobno nakrájenou cibulku, zasypeme hladkou moukou a zapražíme. Zásmažku zalijeme studenou vodou asi 1 dcl a dobře rozmícháme, vlijeme do čočky. Osolíme, opepříme, přidáme rozdrcený česnek a pořádně vše promícháme. Už nevaříme.

Podáváme s volským okem, posypané osmaženou cibulkou a chlebem

Komentáře

Oblíbené příspěvky