Tip na knížku:Oded Schwartz - Konzervování
Tentokrát nejde o tip na prózu, ale o knížku o jídle - konkrétně, jak název napovídá o konzervování jídla. Na knížku byl kdysi dávno tip v Apetitu a nějak se mi zaseklo v hlavě, že by měla být dobrá. Teď jsem si při záplavě sazenic ve skleníku řekla, že by bylo třeba něco takového pořídit a ejhle, dokonce ve slevě v e-shopu za 200 (mám pocit, že šlo o bux.cz).
Každopádně ta knížka je moc krásně udělaná, od historie konzervování, přes obecné návody a typy konzervování, popisu plodin a potravin určených ke konzerování a mnoho receptů. Už dlouho jsem neviděla obrazově tak krásně zpracovanou knížku, hned máte chuť něco vyzkoušet.
Jsou zde hlavně recepty z anglosaské oblasti, tedy pro nás něco nového, přitom ze surovin, které se v létě běžně seženou nebo vypěstují i u nás. A tak se těším, že doplním obligátní zavařené okurky, lečo, okurky atd. o např. směs chow-chow, chutney nebo nakládaný sýr. Takže už aby byla úroda a jde se na to. Pomalu už začínám s nakládanými oleji a octy.
Pro každého, kdo chce trochu experimentovat s úrodou je knížka nutností, no a za ty prachy :)
Každopádně ta knížka je moc krásně udělaná, od historie konzervování, přes obecné návody a typy konzervování, popisu plodin a potravin určených ke konzerování a mnoho receptů. Už dlouho jsem neviděla obrazově tak krásně zpracovanou knížku, hned máte chuť něco vyzkoušet.
Jsou zde hlavně recepty z anglosaské oblasti, tedy pro nás něco nového, přitom ze surovin, které se v létě běžně seženou nebo vypěstují i u nás. A tak se těším, že doplním obligátní zavařené okurky, lečo, okurky atd. o např. směs chow-chow, chutney nebo nakládaný sýr. Takže už aby byla úroda a jde se na to. Pomalu už začínám s nakládanými oleji a octy.
Pro každého, kdo chce trochu experimentovat s úrodou je knížka nutností, no a za ty prachy :)
Komentáře
Okomentovat