Smažený celer s dipem z kysané smetany

Celer není zrovna nejoblíbenější zelenina, ale v této úpravě chutná skoro všem.




Celer:
1 celer, oloupaný, nakrájený na plátky, případně na půlkolečka
2 vajíčka
hladka mouka
strouhanka
oblíbená směs koření (já jsem použila Grilovací bylinky od Grešíka)

Fígl je v tom, že se celer musí nechat nasolený a nakořeněný odležet. Takže plátky celeru osolíme a okořeníme z obou stran a necháme cca hodinu odležet. Potom jej obalíme klasickým trojobalem mouka, vajíčko a strouhanka a osmažíme. Celer by měl být uvnitř měkký.

1 kelímek kysané smetany
1 stroužek česneku nadrcený
1 lžíce čerstvého oregana
1 lžíce čerstvé pažitky
sůl

Všechny ingeridence smícháme a dle chuti osolíme a opepříme, necháme odložet.

Celer podáváme s dipem a vařeným bramborem.


Komentáře

Oblíbené příspěvky