Višňové šátečky z listového těsta
Skvělá letní snídaně nebo sladká svačina.
1 balení listového těsta
2 bílky prošlehané se 2 lžícemi studené vody
500 gr vypeckovaných višní (nebo kyselejších třešní)
70 gr cukru krupice
1lžíce bramborového škrobu
1 lžička vanilkové esence
třtinový cukr na posypání
V rendlíku na mírném ohni rozpustíme cukr a necháme lehce zkaramelizovat, přidáme višně a necháme probublávat, dokud se karamel nerozpustí. Přidáme škrob, rozmíchaný se 2 lžícemi studené vody, a vanilkovou esenci. Směs by měla ulpívat na lžíci a necháme vychladnout.
Těsto rozválíme a vykrojíme čtverce cca 15x15 cm. Doprostřed klademe vychladlou směs, okraje pomažeme bílky a pečlivě slepíme (směs ráda vytéká). Přeneseme na plech na pečící papír, potřeme zbylým bílkem a posypeme dle chuti třtinovým cukrem. Pečeme na 190C 30 minut.
1 balení listového těsta
2 bílky prošlehané se 2 lžícemi studené vody
500 gr vypeckovaných višní (nebo kyselejších třešní)
70 gr cukru krupice
1lžíce bramborového škrobu
1 lžička vanilkové esence
třtinový cukr na posypání
V rendlíku na mírném ohni rozpustíme cukr a necháme lehce zkaramelizovat, přidáme višně a necháme probublávat, dokud se karamel nerozpustí. Přidáme škrob, rozmíchaný se 2 lžícemi studené vody, a vanilkovou esenci. Směs by měla ulpívat na lžíci a necháme vychladnout.
Těsto rozválíme a vykrojíme čtverce cca 15x15 cm. Doprostřed klademe vychladlou směs, okraje pomažeme bílky a pečlivě slepíme (směs ráda vytéká). Přeneseme na plech na pečící papír, potřeme zbylým bílkem a posypeme dle chuti třtinovým cukrem. Pečeme na 190C 30 minut.
Komentáře
Okomentovat