Bramborový salát z nových brambor s parmazánem

Příjemná  odlehčená varianta bramborového salátu, výborný třeba k pečenému masu nebo řízkům.




Na 4 porce:
800 gr malých nových brambor
1 svazek jarní cibulky
2 drcené česneky
2 lžíce majonézy
2 lžíce bílého jogurtu
4 lžíce strouhaného parmazánu
2 lžíce olivového oleje extra virgin
šťáva z půlky citronu
sůl, pepř

Brambory dáme i se slupkou do hrnce, zalijeme vodou a vaříme od varu cca 20 minut. Mezitím si nakrájíme na drobno jarní cibulku, ostatní ingredience (olej, citronovou šťávu, majonézu, jogurt, česnek, parmazán) smícháme v misce a pořádně promícháme, osolíme, opepříme. Ještě teplé brambory rozpůlíme, smícháme s cibulkou a se zálivkou. Necháme cca hodinu odležet v ledničce a podáváme.

Komentáře

Oblíbené příspěvky