Rebarborové čatní
Čatní, které má ten správný říz, hodí se k tvrdým sýrům.
0,5 kg cibule, nakrájené nadrobno
50 gr čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
300ml červeného vinného octa
0,5 kg jablek, oloupaných, nakrájených na drobno
200 gr sušených švestek
100 gr sušených brusinek
1 lžíce hořčičných semínek
1 lžíce kari
400 gr tmavého cukru
2 lžíce soli
0,7 kg oloupané rebarbory, nakrájené na cca 1 cm kousky
Vinný ocet, cibuli a zázvor vložíme do velkého hrnce a přivedeme k varu, necháme probublávat 10 minut. Přidáme všechny ingredience kromě rebarbory, opět přivedeme k varu a necháme bublat 10 minut. Vsypeme rebarboru, vaříme dalších 20 minut. Čatní by mělo být husté a lepkavé. Necháme 15 minut odležet, plníme do malých zavařovacích skleniček, ještě horké obrátíme a položíme na složenou utěrku, čatní se horkem zakonzervuje.
0,5 kg cibule, nakrájené nadrobno
50 gr čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
300ml červeného vinného octa
0,5 kg jablek, oloupaných, nakrájených na drobno
200 gr sušených švestek
100 gr sušených brusinek
1 lžíce hořčičných semínek
1 lžíce kari
400 gr tmavého cukru
2 lžíce soli
0,7 kg oloupané rebarbory, nakrájené na cca 1 cm kousky
Vinný ocet, cibuli a zázvor vložíme do velkého hrnce a přivedeme k varu, necháme probublávat 10 minut. Přidáme všechny ingredience kromě rebarbory, opět přivedeme k varu a necháme bublat 10 minut. Vsypeme rebarboru, vaříme dalších 20 minut. Čatní by mělo být husté a lepkavé. Necháme 15 minut odležet, plníme do malých zavařovacích skleniček, ještě horké obrátíme a položíme na složenou utěrku, čatní se horkem zakonzervuje.
Komentáře
Okomentovat