Zapečený květák s bramborami

Ne moc lehké a trochu netypické využití květáku v kuchyni.



1 květák
0,75 kg brambor
2 cibule
250 ml smetany na vaření
100 gr anglické slaniny
100 gr čedaru (nebo jiného výraznějšího sýru)
2 lžíce oleje
sůl, pepř

Na oleji osmažíme na proužky nakrájenou anglickou do zlatova a přidáme cibuli, také nakrájenou na proužky a také smažíme, cca 10 minut. Mezitím si nakrájíme brambory na 0,5 cm silné plátky zalijeme v hrnci vodou, trochu osolíme a přivedeme k varu. Jakmile začne voda vřít přidáme na růžičky rozebraný květák. Vaříme 7 minut. Do zapékací mísy klademe vrstvu brambor s květákem na to cibulku s anglickou posypeme sýrem, zalijeme smetanou, posolíme a opepříme. Postup opakujeme, dokud nevypotřebujeme všechny suroviny. Pečeme 30 minut na 200C.

Komentáře

Oblíbené příspěvky