Těstoviny se špenátem a slaninou

Špenát skvěle využitý, kde naplno využijeme jeho chuť.



300 gr sušených těstovin (lepší jsou ochucené, např chilli)
balíček zmrzlého špenátových listů (ne protlaku) nebo cca 1/2 kg čerstvých listů
100 gr anglické slaniny
1 kelímek smetany na vaření
1 malá cibule nakrájená na drobno
3 stroužky česneku rozetřené
3 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
parmazán k podávání

Těstoviny uvaříme dle návodu. Na hluboké a velké pánvi osmažíme na oleji cibulku s anglickou slaninou dozlatova. Přidáme špenát, pokud je zmrzlý podlijeme trochou vody, aby se rychleji rozpustil a necháme zavadnout. Lehce podusíme, osolíme a opepříme. Přidáme česnek a smetanu a jen krátce povaříme, necháme smetanu trochu problublat, přidáme uvařené těstoviny, promícháme přímo na pánvi. Podáváme s nastrouhaným parmazánem.

Komentáře

Oblíbené příspěvky