Houbové rizoto z trouby

Potřebovala jsem se zbavit sušených hub, samozřejmě by v tomto receptu šly upotřebit houby čerstvé.



1 cibule
10 dkg anglické slaniny
2 hrsti sušených hub
1 hrst zeleného hrášku
1/2 kelímku smetany na vaření
1 l zeleninového vývaru
1/2 lžičky lístků čerstvého tymiánu
olivový olej
300 gramů kulatozrnné rýže
sůl, pepř
parmazán k podávání

Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme cca 1/2 hodiny odstát, potom přebytečnou vodu slijeme a necháme houby okapat. Na rendlíku, který je vhodný i do trouby, na oleji osmažíme cibulku a anglickou slaninu, cca po 10 minutách přidáme houby a zelený hrášek, vše spolu ještě asi 5 minut smažíme, přidáme rýži, zalijeme vývarem a dáme do trouby. Pečeme dokud není rýže měkká (případně přidáme i vodu), potom vlijeme smetanu, přidáme tymián, sůl a pepř. Podáváme posypané parmazánem.

Komentáře

Oblíbené příspěvky