Rizoto s pórkem a slaninou

Potřebovala jsem se zbavit domácí lučiny a pórku, na to je tento recept výborný.



350 gr kulatozrnné rýže
8 plátků slaniny
2 střední pórky
0,75 l kuřecího vývaru
5 lžic lučiny nebo jiného krémového sýra (dovedu si představit mascarpone)
250 gr mraženého hrášku
1 lžíce oleje
sůl

V hrnci vhodném do trouby na lžíci oleje osmažíme na proužky nakrájenou slaninu, dokud není pěkně vypražená, ale ne spálená. Přidáme pórkem nakrájený na nudličky a počkáme až změkne. Přisypeme rýži a zalijeme kuřecím vývarem.
Dáme péct do trouby na 200C na cca 25 minut (dokud není rýže měkká), průběžně promícháme a můžeme dolít i vodu, pokud je rýže ještě tvrdá a už není v hrnci tekutina. Vytáhneme a přidáme hrášek, promícháme a vrátíme cca na 2 minuty do trouby. Po vyjmutí zamícháme lučinu.

Komentáře

Oblíbené příspěvky