Chlupaté rohlíky
Recept, který vždycky dělám, když mi zbyde větší množství starých rohlíků.
5 ks starších rohlíků rozkrojených na půlku a potom ještě podélně
1 vajíčko
10 dkg eidamu (nebo jiného tvrdého sýra)
sůl, pepř
olej na smažení
k podávání cibule
Sýr nastrouháme na struhadle na jemno a přidáme vajíčko, osolíme a lehce opepříme. Promícháme, vytvoří se taková pomazánka, kterou mažeme na čtvrtky rohlíku. V pánvi rozpálíme olej a klademe rohlíky pomazánkou dolů. S rohlíky chvílu nehýbeme, vrstva by se mohla přilepit na pánev. Počkáme až je vrstva osmažená dozlatova a vyděláme z pánve na ubrousek, aby se odsál nadbytečný tuk. Podáváme se proužky syrové cibule, případně kečepum a mlékem.
5 ks starších rohlíků rozkrojených na půlku a potom ještě podélně
1 vajíčko
10 dkg eidamu (nebo jiného tvrdého sýra)
sůl, pepř
olej na smažení
k podávání cibule
Sýr nastrouháme na struhadle na jemno a přidáme vajíčko, osolíme a lehce opepříme. Promícháme, vytvoří se taková pomazánka, kterou mažeme na čtvrtky rohlíku. V pánvi rozpálíme olej a klademe rohlíky pomazánkou dolů. S rohlíky chvílu nehýbeme, vrstva by se mohla přilepit na pánev. Počkáme až je vrstva osmažená dozlatova a vyděláme z pánve na ubrousek, aby se odsál nadbytečný tuk. Podáváme se proužky syrové cibule, případně kečepum a mlékem.
Komentáře
Okomentovat