Pečené rajčatové rizoto

Toto je jeden z mých nejoblíbenějších receptů, je rychlý, vynikající a většinou mám všechny ingeridience doma, je to taková fúze více receptů, který jsem snad dotáhla k dokonalosti. Taky v něm využiju letní zavařeniny (rajčata a lečo), recept je ale uveden bez nich.

Ingredience:
0,5 l zeleninového vývaru (já používám práškový s Alnatury nebo gelový z Marks and Spencer)
kulatozrná rýže (cca 400 gr)
1 plechovka krájených rajčat
2 rajčata nakrájená na kousky
1 paprika nakrájená na kousky
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce rajčatového protlaku
bazalka
olivový olej
sůl, pepř
parmazán

Nemusí být:
pro masožravce 1 klobáska
na dochucení sladká chilli omáčka

V pekáčku nebo v hrnci vhodném do trouby na oleji osmažíme cibulku a případně i klobásku. Na 1 minutu přídáme na plátky nakrájený česnek. Přidáme čerstvá rajčata a papriku a ještě chvilku dusíme. Přidáme rýži, zalijem plechovkou rajčat a vývarem. Pořádně promícháme a dáme do trouby předehřáté na 180 C. Pečeme dokud není rýže měkká, semtam promícháme, ať je tekutina rovnoměrně vsáklá, trvá to asi 30 minut. Pak vytáhneme z trouby a dochutíme, osolíme, popepříme, přidáme bazalku (čerstvá je pochopitelně lepší), rajčatový protlak a kdo má rád pikantnější, i  sladkou chilli omáčku. Pořádně promícháme a dáme ještě na 5 minut do trouby. Podávám s hoblinkami parmazánu.
Zdroj: internet

Komentáře

Oblíbené příspěvky