Mámina sekaná

Úplně ta nejvíc klasika na nedělní oběd. Nejlépe podávaná s hladkou bramborovou kaší a okurkovým salátem.

Zdroj obrázku: www.apetitonline.cz

0,5 kg vepřového mletého masa
0,5 kg hovězího masa
2 rohlíky natrhané na kousky a zalité mlékem
2 vejce
cibule na krájená na drobno
hrst ovesných vloček
strouhanka dle potřeby
3 stroužky česneku
pepř, sůl
majoránka, sladká paprika, bazalka, oregano (případně směs koření na mleté maso)

Z rohlíků vymačkáme přebytečné mléko. V míse je smícháme s masem, vajíčky, nadrceným česnekem, cibulí, kořením a ovesnými vločkami. Přidáme cca hrst strounky a promícháme. Se směsí by se mělo dobře pracovat, takže přidáváme strouhanku dle potřeby. Jakmile máme směs dobře zpracovanou (nejlépe se míchá rukama), uděláme si jednu zkušební placičku, kterou osmažíme na oleji. Podle toho pak směs případně dokořeníme.
Ze směsi vytvarujeme šišku, kterou opatrně přenesem do pekáčku a podlijeme trochou vody, cca 0,5 cm. Dáme péct do trouby cca na 1 hodinu na 200 C. Semtam poléváme sekanou výpekem, který se tvoří v pekáčku.

Někdy si ze směsi oddělám část a vytvaruju placičky, které vložím mezi pečící papír a dám do mrazáku. Mám tak nachystaný rychlý oběd, když nestíhám.


Komentáře

Oblíbené příspěvky