Jablečný perníkový dort

Další z řady receptů na zpracování jablek, tentokrát trochu náročnější na přípravu, ale když už dneska mají Veruny svátek, tak jsem si ho upekla.




0,5 kg jablek (oloupaných, bez jadřinců, nakrájené na malé kostičky)
140 gr změklého másla
140 gr třtinového cukru
225 gr hladké mouky
3 lžičky kypřícího prášku
1 lžička perníkového koření
3 lžíce mléka
2 vajíčka

na posypku
50 gr mandlí
50 gr hladké mouky
25 gr třtinového cukru
25 gr másla

Těsto:
V hluboké míse vyšleháme máslo z třitinovým cukrem do pěnové hmoty a zašleháme postupně 2 vajíčka. Přidáme mouku, kypřící prášek a mléko a ještě lehce prošleháme. Vsypeme jablka a promícháme vařečkou nebo rukou. Těsto ani moc nepřipomíná těsto, ale jen spíš jablka obalená hmotou.
Do mixéru dáme ingredience na posypku a rozmixujeme na hrubo.
Vyhřejeme troubu na 180 C. Dortovou mísu cca s průměrem 20 cm vyložíme po okrajích pečícím papírem. Nalijeme těsto, rukou srovnáme a posypeme hmotou z mixéru.

Peče se 90 minut.

Komentáře

Oblíbené příspěvky