Polévka z červené čočky a rajčat

Rychlá, dobrá a zdravá. Ideální kombinace.



1 plechovka krájených rajčat
1 cibule
1 mrkev
1 stroužek česneku
1,5 dcl červené čočky
0,7 l zeleninového vývaru (nebo instatní)
1 lžička kari
1 lžíce másla
sůl, pepř, sladká paprika

Na másle osmažíme nakrájenou cibulku, jakmile trochu změkne přidáme nakrájenou mrkev a počkáme až začne jakoby trochu pouštět barvu. Přidáme na plátky nakrájený česnek a 1 lžičku kari a krátce osmahneme, cca minutu. Vlijeme plechovku rajčat , 0,7 l zeleninového vývaru (nebo vodu a po varu instatní vývar) a propláchnutou čočku. Vaříme 15 minut, dokud není mrkev měkká. Potom doladíme solí, pepřem a sladkou paprikou.

Komentáře

Oblíbené příspěvky