Fazolové lusky s nivou a česnekem

Netradiční využití fazolových lusků v nepříliš dietní variantě.




400 gr fazolových lusků (můžeme je nakrájet na menší kousky)
1 cibule
5 stroužků česneku
150 gr nivy
kelímek zakysané smetany
olivový olej
hrst čerstvé bazalky
pepř, sůl

V osolené vodě uvaříme fazolové lusky, trvá to cca 15 minut. Na hluboké pánvi osmažíme do zlatova cibulu, přidáme fazolové lusky, natrhanou bazalku a rozdrcený česnek. Lehce prohřejeme, asi 5 minut, aby se chuti spojily. Nivu nakrájíme na kousky a vsypeme do pánve, necháme rozpustit a vlijeme zakysanou smetanu. Vše dobře promícháme, osolíme a opepříme a je hotovo. Podáváme s bagetou nebo pečenými bramborami.

Komentáře

Oblíbené příspěvky