Lednický okruh s kočárkem

Jakožto náruživá turistka na mateřské dovolené hledám neustále trasy, které aspoň ukojí moji touhu po turistice a zároveň můžeme s sebou vzít kočárek s pískletem. Na podzim jsme zavítali do Lednice, shlédnout nově opravený zámecký areála taky si zajít do vychvalované restaurace U Tlustých.




Dovnitř bylo škoda v krásném počasí chodit, takže jsme se prošli po barevném zámeckém parku, kde s kočárkem není problém a taky naplánovaly cca 6-kilometrový okruh k Janovému hradu a zpátky do Lednice.




Za výchozí bod beru tzv. Maurský dům, je tam přístaviště na lodičky, které Vás v případě lenosti zavezou k Janovému hradu po vodě, bylo to ale za poměrně drahý peníz. V Maurském domě je kavárna, která má setsakramentsky nevyužitý potenciál. Na krásném místě, v krásném prostředí na břehu ramene Dyje, dostanete víno a instatní kafe do umělohmotného pohárku, achjo... Měli aspoň výborný poctivý makový koláček.




Vydali jsme se po zelené značce směrem k Janovému hradu, romantické umělé zřícenině. Ze začátku vede cesta přes park, poté už jsme se dostali do lesa. Cesta ale byla neustále pro kočár bez problémů sjízdná. Potom přes dřevěnou lávku k Janohradu. Bohužel jsme strefili do sobotního rána, na hradě zrovna probíhal svatební obřad, tak jsme si aspoň dali točenou lemonádu v kiosku za hradem. Taky žádná sláva, ale aspoň si kiosek na nic nehrál. Pívo do kelímku a grilovaná klobása.



Cestu zpátky do Lednice jsme šli po žluté trase po asfaltu dlouhou alejí. Za zmínku stojí obydlený Lovecký zámeček po cestě. Musí to být romantické bydlet na takovém místě.




No a výlet jsme završili ve vyhlášené restauraci U Tlustých. Na jejich vepřové líčka na pivě dlouho nezapomenu, bylo to snad nejlépe upravené vepřové maso, které jsem kdy jedla. U Tlustých bývá narváno, ale určitě stojí za to počkat až se uvolní stůl.

http://restauraceutlustych.cz/

Mapa výletu:




Komentáře

Oblíbené příspěvky