Vegetariánské chilli

Vegetariánská verze oblíbeného chilli con carne... a je tam cuketa :)



250 gr sušené fazole (velké červené)
1 střední cuketa nakrájená na kostičky
1 plechovka rajčat (lze nahradit asi 6 čerstvými rajčaty)
1 cibule na kostičky
3 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžička kmínu
1/2 lžičky drceného chilli
3 lžíce rajčatové passaty (použila jsem domácí zavařenou)

Fazole den předem namočíme do vody, kterou pak vyměníme, a vaříme do měkka. Trvá to dlouho, pokud máte, použijte tlakový hrnec. Na velké hluboké pánvi rozpálíme olej, osmažíme cibuli a na poslední minutu přidáme jeden stroužek česneku nakrájený na plátky. Zasypeme kořením, solí a pepřem a asi minutu opékáme. Přidáme cuketu, fazole, passatu a rajčata, zalijeme asi 1/2 litrem vody (nebo vývaru z fazolí) a necháme cca 20 minut probublávat, dokud směs nezhoustne. Případně ještě dosolíme a nakonec přidáme utřený zbytek česneku. Můžeme podávat s rýží nebo pečivem.

Komentáře

Oblíbené příspěvky