Pečená dýně se šalvějí a česnekem s jogurtovým dipem

První letošní dýně Hokaido ze zahrádky, tak je potřeba ji správně upravit, aby vynikla její chuť.



1 dýně hokaido
2 velké červené cibule
6 stroužků česneku neoloupaných
cca 12 lístků šalvěje
sůl, pepř
olivový olej

Dýni přepůlíme, lžící vydlabeme semena a dýni nakrájíme na měsíčky široké cca 1 cm. Na plech dáme pečící papír, vyskládáme dýni, mezi ni rozprostřeme stroužky česneku a na osminky nakrájenou cibuli. Zakapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme a dáme péct do trouby vyhřáté na 180C na 40 minut. Na posledních 10 minut přidáme na plech i šalvějové lístky. Po upečení, vytlačíme upečený česnek na dýni a slupky vyhodíme.

Jogurtový dip

1 malý kelímek bílého jogurtu (nejlépe selský)
zelenou nať z cibule
1 česnek rozetřený
sůl
1 lžíce majonézy
bylinková sůl

Všechny ingredience smícháme dohromady. Podáváme spolu s pečenou dýní, případně i s pečivem.



Komentáře

Oblíbené příspěvky