Brambory zapečené s mákem a hermelínem

Neobvyklá kombinace, ale absolutně skvělá chuť.



1 kg nových drobných brambor
200 gr hermelínu
šťáva z 2 pomerančů
1 lžíce nemletého máku
3 lžíce olivového oleje
sůl, pepř

Malé nové brambory nebudeme loupat, pouze je dobře omyjeme, přepůlíme a dáme na pekáč. Hermelín nakrájíme na plátky a poklademe jím brambory. Posypeme mákem, osolíme a opepříme. Zalijeme šťávou z pomeranče a olivovým olejem. Pokud máme bio pomeranč, můžeme brambory posypat kůrou nakrájenou na drobné proužky. Pečeme asi 40 minut v troubě vyhřáté na 180C nebo dokud nejsou brambory měkké a sýr dozlatova. Podáváme ze salátem, třeba s italským zelným.

Komentáře

Oblíbené příspěvky