Dýňovo - rajčatový krém
Na pomezí léta a podzimu, kdy dozrávají poslední rajčata a první dýně, patří tato krémová polévka mezi nejoblíbenější.
1 menší dýně hokaido (nakrájená na měsíčky a očištěná od semínek)
4 zralá rajčata (oloupaná)
1 cibule
50 ml smetany
1 lžíce olivového oleje
hrst čerstvé bazalky natrhané na kousky
hoblinky parmezánu
Na oleji osmažíme zlehka cibule, přidáme na kostičky nakrájenou dýni a rajčata a lehce asi 2 minuty osmažíme. Zalijeme 1 litrem zeleninového vývaru a vaříme než dýně změkne (asi 20 minut). Potom rozmixujeme, osolíme a opepříme. Přidáme bazalku a zjemníme smetanou. Podáváme posypané hoblinkami parmazánu.
1 menší dýně hokaido (nakrájená na měsíčky a očištěná od semínek)
4 zralá rajčata (oloupaná)
1 cibule
50 ml smetany
1 lžíce olivového oleje
hrst čerstvé bazalky natrhané na kousky
hoblinky parmezánu
Na oleji osmažíme zlehka cibule, přidáme na kostičky nakrájenou dýni a rajčata a lehce asi 2 minuty osmažíme. Zalijeme 1 litrem zeleninového vývaru a vaříme než dýně změkne (asi 20 minut). Potom rozmixujeme, osolíme a opepříme. Přidáme bazalku a zjemníme smetanou. Podáváme posypané hoblinkami parmazánu.
Komentáře
Okomentovat