Žampiony s petrželkou
Toto je jeden z velmi jednoduchých receptů, které stojí za to ochutnat, v podstatě jen tři ingredience žampiony, petrželka a česnek, ale výsledek je noblesní. Důležitý v tomto receptu je postup.
200 gr žampionů (větší nakrájíme na čtvrtky, menší přepůlíme)
2 stroužky česneku nakrájených na jemno
polévková lžíce petrželkových lístků nakrájených na jemno
3 lžíce olivového oleje (extra virgin)
sůl, pepř
Do nepřilnavé pánve dáme olej a česnek a postupně zahřejeme dokud není česnek zlatý - pozor, aby se nespálil. Přidáme žampiony, jakmile nasají olej, plamen zmírníme. Žampiony osolíme a opepříme, jakmile pustí šťávu, opět plamen zvýšíme, až se šťáva vypaří. Přidáme petrželku, promícháme a podáváme. Nejlépe s domácí bagetou.
200 gr žampionů (větší nakrájíme na čtvrtky, menší přepůlíme)
2 stroužky česneku nakrájených na jemno
polévková lžíce petrželkových lístků nakrájených na jemno
3 lžíce olivového oleje (extra virgin)
sůl, pepř
Do nepřilnavé pánve dáme olej a česnek a postupně zahřejeme dokud není česnek zlatý - pozor, aby se nespálil. Přidáme žampiony, jakmile nasají olej, plamen zmírníme. Žampiony osolíme a opepříme, jakmile pustí šťávu, opět plamen zvýšíme, až se šťáva vypaří. Přidáme petrželku, promícháme a podáváme. Nejlépe s domácí bagetou.
Komentáře
Okomentovat