Dýňové zelí

Skvělé jako alternativa kysaného zelí, třeba pro kojící matky. Skvělé s bramborem nebo s knedlíkem, třeba se sekanou, výpečky a podobně.


1 dýně (měla jsem máslovou), oloupaná, nastrouhaná na hrubo
1 cibule
4 lžíce oleje
2-3 lžíce mouky
sůl, pepř
ocet

Nastrouhanou dýni nasypeme do hrnce a zalijeme asi do poloviny vodou, trochu osolíme a necháme cca 20 minut vařit. Dýně pustí hodně vody, takže případně můžeme vodu slít. Po dvaceti minutách si v malém rendlíku na oleji osmažíme cibuli, případně můžeme přidat i slaninu. Přidáme mouku a uděláme světlou hustou jíšku, kterou vlijeme k vařenému zelí. Dobře promícháme a necháme ještě cca 15 minut dovařit, ochutíme solí, pepřem a octem.


Komentáře

Oblíbené příspěvky