Bagety se sušenými rajčaty

O inspiraci se tentokrát postarala velatická pekárna na foodfestivale, kde jsem podobnou dobrotu ochutnala a rozhodla se, že to přece zvládnu upéct sama, a taky že jo. A je ještě lepší, protože pečená s láskou :)



Na cca 6 středních baget:
300 gr hladké mouky
100 gr polohrubé mouky
100 gr žitné chlebové mouky
2 lžičky medu
380 ml vody
2 lžičky soli
2 lžičky instatního sušeného droždí
4 plátky sušených rajčat v oleji

Vodu si ohřejeme v rendlíku (tak aby jsme v ní udrželi prst) a rozmícháme v ní dvě lžičky medu, aby se úplně rozpustil. Ve velké míse smícháme dohromady mouky a sůl. Do malé misky odlijeme trochu vody s medem a přidáme kvasnice, dáme nejlépe na teplé místo kvásek vzejít (trvá to asi 5 minut). Do sypké směsi přidáme vodu s medem, kvásek a rajčata nakrájené na malé kousky. Vše dobře promícháme vařečkou, poprášíme moukou a necháme cca 2 hodiny kynout pod čistou utěrkou, nejlépe na topení. Po vykynutí těsto překlopíme na vál a nařežeme ostrým nožem na požadovaný počet kusů, případně trochu vytvarujeme do tvaru jaké chceme. Přesuneme na plech vyložený pečícím papírem, necháme ještě asi 10 minut odpočinout. Ve vodě rozpustíme trochu soli a trochu bagetky pokapeme, uděláme zářezy.

Pečeme cca 25 minut v rozehřáté troubě na 230C.

Komentáře

Oblíbené příspěvky