Hruškový koláč s mákem

Spojení hrušek a máku je absolutně skvělá záležitost. Než jsem ho stihla vyfotit půlka je pryč...



Na těsto:
120 gr rozpuštěného másla
70 gr cukr moučka
3 vejce
120 gr polohrubé mouky
1/2 sáčku prášku  do pečiva
1 sáček vanilkového pudinku
4 menší hrušky, oloupané a nakrájené na plátky

Na drobenku:
70 gr másla, nakrájené na kousky
50 gr cukru krystalu
90 gr polohrubé mouky
30 gr mletého máku

kulatou formu na koláč

V míse vyšleháme máslo, cukr a vajíčka do pěny. Přimícháme mouku, pudink a prášek do pečiva, zapracujeme vařečkou. Těsto vylijeme do koláčové formy, poklademe plátky hrušek, klidně i ve dvou vrstvách a dáme péct na 180C na 15 minut do trouby. Mezitím si v míse vypracujeme drobenku. Koláč vytáhneme z trouby a posypeme drobenkou, vrátíme zpět a pečeme dalších 20 minut.

Koláč jsem zkoušela i s jablíčky, dá se to, ale není to úplně ono.

Komentáře

Oblíbené příspěvky