Špaldové bulky
Těsto na toto pečivo by mělo kynout nejlépe 12 hodin, ale jsou jinak velmi jednoduché na přípravu.
150 gr hladké mouky
150 gr špaldové mouky
25 gr drcených ovesných vloček (nemusí být)
1/2 lžičky sušeného droždí
250 ml vody
mák a sůl na posypání (nebo něco jiného, co máte rádi)
vajíčko na pomazání
V míse smícháme mouky, ovesné vločky, droždí a půl lžičky soli. Zalijeme vodou a promícháme, mísu přikryjeme a necháme přes 12 hodin kynout.
Na pomoučený vál vyklopíme těsto a ještě posypeme moukou, aby se s ním dobře pracovalo. Trochu ho prohněteme rukou, rozdělíme nožem na 8 dílů a uválíme válečky, které smotáme do uzlu (vznikne tak bulka). Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme solí a mákem. Necháme asi 30 minut odpočinout. Pečeme cca 20 minut, na 240 stupňů - dozlatova.
150 gr hladké mouky
150 gr špaldové mouky
25 gr drcených ovesných vloček (nemusí být)
1/2 lžičky sušeného droždí
250 ml vody
mák a sůl na posypání (nebo něco jiného, co máte rádi)
vajíčko na pomazání
V míse smícháme mouky, ovesné vločky, droždí a půl lžičky soli. Zalijeme vodou a promícháme, mísu přikryjeme a necháme přes 12 hodin kynout.
Na pomoučený vál vyklopíme těsto a ještě posypeme moukou, aby se s ním dobře pracovalo. Trochu ho prohněteme rukou, rozdělíme nožem na 8 dílů a uválíme válečky, které smotáme do uzlu (vznikne tak bulka). Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme solí a mákem. Necháme asi 30 minut odpočinout. Pečeme cca 20 minut, na 240 stupňů - dozlatova.
Komentáře
Okomentovat