Jablkový skořicový koláč s kakaem

Peču na jaře, kdy je přebytek vajíček a potřebuju zlikvidovat jablka.

4 velké vajíčka
200 gr krupicového cukru
100 ml slunečnicového oleje
180 gr hladké mouky
2 lžíce kakaa
1 lžička kypřícího prášku
1 zarovnaná lžička skořice
1 zarovnaná lžička perníkového koření
7 jablek (oloupaných, bez jadřinců, nakrájených na kostičky)

na poprášení:
1 lžička moučkového cukru
1 lžička skořice

Předehřejeme si troubu na 180C, dortovou formu s odnímatelným dnem (cca 25 cm průměr) vymažeme máslem. V mísem vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny, postupně zašleháme i olej. Do takto připravené směsi prosyjeme mouku, kakao, koření a kypřící prášek, promícháme. Teprve teď opatrně zapracujeme jablka. Vlijeme do formy. Pečeme cca 50 minut.

Po vychladnutí posypeme cukrem a skořicí.

Komentáře

Oblíbené příspěvky