Halušky s kedlubnovým zelím a klobáskou

Taková variace na halušky se zelím a uzeným.



1 balení halušek v prášku (já má nejraději značku Natura)
2 kedlubny oloupané a nastrouhané nahrubo
1 cibule nakrájená na drobno
olej
1lžíce hladké mouky
vinný bílý ocet
cukr
kmín, sůl, pepř

2 klobásky nakrájené na kolečka
3 cibule na krájená na kolečka nebo půlkolečka
olej

Halušky připravíme dle návodu, kdo má čas a náladu může si udělat i domácí :)
Na oleji osmažíme zlehka cibuli na oleji, přidáme nastrouhanou kedlubnu, zaprášíme moukou, osolíme a okmínujeme, opepříme a ještě krátce osmahneme. Podlijeme cca 1 dcl vody a necháme 10 minut dusit, dokud kedlubna nezměkne. Po změknutí přidáme cca 2 lžičky octa a adekvátně cukru (záleží na vaší chuti). Dochucené zelí smícháme s haluškami.

V pánvi osmažíme cibuli a klobásky, tak jak to máme rádi (já třeba hodně do zalotova). Touto směsí posypeme halušky.


Komentáře

Oblíbené příspěvky