Úplně jednoduchý chleba
Můj první chleba a hned taková dobrota a hlavně bez nějakých složitostí
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek žitné chlebové mouky
1,2 hrnku vody
1/4 lžičky instantního droždí
1 a 1/4 lžičky soli
Všechny ingredience promícháme v míse a zakryjeme potravinovou fólií. Necháme kynout 12-18 hodin při pokojové teplotě. Potom těsto přemístíme na pomoučený vál a párkrát propracujeme rukama do placky, necháme 15 minut odpočinout. Vezmeme čistou utěrku, pomoučíme a pokusíme se placku vytvarovat do koule, kterou do utěrky zabalíme, ale tak aby těsto mělo možnost ještě nakynout, takže na volno. Necháme opět 2 hodiny odpočívat. Troubu si rozehřejeme na 230C. Těsto přemístíme do pekáče s poklopem, mám vyzkoušeno v litinovém i skleněném pekáči. Pečeme 30 minut zakryté, potom podle toho, jak moc chcete kůrčičku křupavou.
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek žitné chlebové mouky
1,2 hrnku vody
1/4 lžičky instantního droždí
1 a 1/4 lžičky soli
Všechny ingredience promícháme v míse a zakryjeme potravinovou fólií. Necháme kynout 12-18 hodin při pokojové teplotě. Potom těsto přemístíme na pomoučený vál a párkrát propracujeme rukama do placky, necháme 15 minut odpočinout. Vezmeme čistou utěrku, pomoučíme a pokusíme se placku vytvarovat do koule, kterou do utěrky zabalíme, ale tak aby těsto mělo možnost ještě nakynout, takže na volno. Necháme opět 2 hodiny odpočívat. Troubu si rozehřejeme na 230C. Těsto přemístíme do pekáče s poklopem, mám vyzkoušeno v litinovém i skleněném pekáči. Pečeme 30 minut zakryté, potom podle toho, jak moc chcete kůrčičku křupavou.
Komentáře
Okomentovat