Rizoto z pečené řepy

Dalších z pečených rizot, tentokrát z pečené řepy v nezvyklé kombinaci s koprem.



2 střední řepy
1 cibule nakrájená nadrobno
3 stroužky česneku nakrájené nadrobno
250 gr kulatozrnné rýže
1,5 dcl bílého vína
0,7 ml zeleninového vývaru
zakysaná smetana
hrst kopru
hrst strouhaného parmazánu
olivový olej

Řepu oloupeme, nakrájíme na klínky a naskládáme na plech vyloženým pečícím papírem. Zakapeme olivovým olejem, opepříme a osolíme a dáme péct cca na hodinu do trouby vyhřáté na 180C (dokud není řepa měkká). Na olivovém oleji osmažíme dozlatova cibulku, na poslední minutu přidáme česnek. Vsypem rýži a zalijeme bílým vínem. Necháme cca 5 minut bublat, vlijeme vývar, dáme do trouby. Pečeme dokud není rýže měkká (trvá to asi 30 minut, případně dolijeme vodu), řepu vyndáme z trouby, rozmixujeme, ale ne úplně na pyré, necháme trochu kousky. Vmícháme i s parmázánem do hotového rizota. Podáváme s kopečkem kysané smetany zasypané koprem.

Komentáře

Oblíbené příspěvky