Tip na film - Lásky čas (About time)




Film režíruje Richard Curtis, který taky natočil můj oblíbený vánoční film Love Actually - Láska nebeská a Deník Bridget Jonesové (jen první díl, druhý díl je hrozná blbost). Žánr romantické komedie mám ráda, takže očekávání byla velká. Film je velice příjemné pohlazení po duši, je to ten film, který si pustíte zachumlaní pod dekou se sklenkou vína, když venku prší.


Jen krátce k ději. Film je o mladíkovi Timovi (skvělý, uvěřitelný a pro mě zatím neznámý herec Domhnall Gleeson) zdědí po svém otci schopnost cestovat časem. Tatínka hraje Bill Nighy a opět je skvělý a vtipný (začínám ho mít radši než Alana Rickmana). Tim tuto schopnost využije k nalezení pravé lásky.

Nemá smysl řešit v tomto filmu cestování časem a jeho paradoxy, o to tu opravdu nejde. Film příjemně plyne, Tim najde tu pravou (Rachel McAdams) už cca v polovině filmu a dál sledujeme jejich vztah, rodinné přírustky a jejich život. Tady už film trochu ztrácí na tempu a trochu začíná nudit.

Celkový závěr filmu o vztahu rodičů a dětí a o pozitivním přístupu k životu je ale to, co ve vás po konci tohoto filmu zůstane. Takže určitě doporučuju.

http://www.csfd.cz/film/312352-lasky-cas/

Komentáře

Oblíbené příspěvky