Litá buchta s ovocem a drobenkou

Probíhá likvidace zásob ovoce z mrazáku, tato buchta je výborná s trnkama nebo meruňkama. Múžeme použít i jablíčka.



Na těsto:
3 vajíčka
160 gr cukru krupice
2 dcl oleje
1/4 l mléka
300 gr polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva

Na drobenku:
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 lžička skořice
1/5 másla na kostičky

Rukama vypracujeme drobenku.

Vyšleháme vajíčka s cukrem, vlijeme olej, mléko a přisypeme mouky a prášek do pečiva. Promícháme. Vlijeme na plech, poklademe ovocem a posypeme drobenkou.

Pečeme při 200 C, cca 40 minut.

Komentáře

Oblíbené příspěvky