Vepřové ražniči s remuládou

Ražniči ve své základní verzi doplněné vymazlenou remuládou a přílohou.




Na ražniči:
400 gr vepřové kýty
200 gr slaniny
4 cibule
olej
sůl, pepř

Maso nakrájíme na kousky cca 3x3 cm, cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na čtverečky cca 2x2 cm. Na špejli napichujeme postupně maso, slaninu a cibuli. Na pánvi špízy osmažíme, přendáme do pekáče, kde zalijeme výpekem z pánve a cca 1 dcl vody. Pečeme asi hodinu na 200 C, dokud není maso měkké.

Remuláda:
100 ml majonézy
3 malé nakládané okurky
1 lžička worchestrové omáčky
cukr, sůl, pepř, lák z okurek
svazek jarní cibulky

Cibulku a okurky nakrájíme na drobno, smícháme s majonézou a dochutíme zbylími ingrediencemi, dáme vychladit do ledničky.

Podáváme s pečenými brambory nebo pečenou zeleninou.

Komentáře

Oblíbené příspěvky