Kroupové rizoto s rajčaty a klobásou

Netypické využití opomíjených krup.




1 plechovka loupaných rajčat
2 klobásky (lépe pikantnější)
1 cibule nadrobno nakrájená
3 stroužky česneku nakrájený na plátky
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce sladké chilli omáčky
300 gr propláchnutých krup
1 litr hovězího vývaru
snítka rozmarýnu
sůl, pepř
olej
parmazán

V hrnci na troše oleje osmažíme na kolečka nakrájenou klobásku, ty z hrnce vybereme pomoci děrované naběračky a dáme bokem. Na stejném oleji osmažíme cibulku, na poslední minutu přidáme česnek. Vsypeme opláchnuté kroupy a asi minutu je promícháváme. Zalijeme vývarem a rajčaty, přivedeme k varu, ztišíme a necháme asi 30 minut probublávat, dokud nejsou kroupy měkké a přebytečná tekutina odpařená.
Potom dochutíme solí, pepřem, rajčatovým protlakem, nadrobno nakrájenými lístky rozmarýnu a sladkou chilli omáčkou. Při podávání posypeme klobáskou a strouhaným parmazánem.

Komentáře

Oblíbené příspěvky