Čtenářský koutek

Pár tipů na dětské knížky, které děti zaujmou i na delší dobru, vše zatím v kategorii leporelo :)

Série Jaro, Léto, Podzim, Zima - Susanne Rotraut Bernerová








Pro každé roční období je jedna knížka ve velkém formátu (větší než A4), na každé dvojstránce jsou pak reálie městečka, zaplněné postavičkami, které dělají typické činnosti pro dané období, děti u těchto knih vydrží fakt dlouho. Skvělá je taky pro hledání, protože se na jednotlivých obrázcích postavičky objevují. Jsou sice trochu dražší (jedna vyjde na cca 200), ale v podstatě je to několik knížek v jednom :) Máme již několik let a neustále u nás jedou... Ještě vyšla i Noc, tu teda zatím nemáme - tak nemůžu sloužit ,)

Rýmovačky naší Kačky



Leporelo od Albatrosu, které je skvělé na učení prvních slov. Obrázky nejsou moc stylizované, takže i nejmenší děti pochopí význam. U starších dětí pak lze využít na skládání rýmů a vymýšlení nových - prostě taková zábavná hra se slovíčky.

Měsíce - Ilka Pacovská, Vendula Hegerová




Leporelo od Albatrosu, kde pro každý měsíc najdete typické činnosti. Je už spíše pro starší děti, které už znají základní slovíčka, ilustrace jsou moc pěkné a jednoduché. Také je skvělá pomůcka pro vysvětlení ročních období a typických činností.



Komentáře

Oblíbené příspěvky