Výlet s kočárkem: Říčky u Brna

Trasa na sever od Brna na začátku Moravského krasu, která se dá případně i prodloužit.




Nejlepší je dojet autobusem, který odjíždí o víkendu každou hodinu ze Staré osady směr na Ochoz u Brna a vystoupit na zastávce Říčky. Odtud se sejde směrem ke Kaprálovu mlýnu, kde se můžete vrátit kousek směrem k Ochozu a shlédnout jeskyni Pekárna (tady se bohužel nedá s kočárkem, jedině vynést cca 200 m). Jeskyně ale stojí určitě za shlédnutí.




Pokud jeskyni vidět nechceme, dáme se směrem na brněnskou Líšeň a projdeme celé údolí Říček. Hned na začátku je restaurace Ranč U Jelena, který určitě doporučuju na jídlo. Mají výborné hotovky z tabule a dezerty (minule vyzkoušena kulajda, čevapčiči a moučník "Orgasmus", vše na jedničku) a taky na čepu cider (jupí). Další hospody po trase nestojí, co se týče jídla zanic. Dále pak pokračujeme kolem řeky, jen pozor hned za rančem je prudké asi 50m stoupání, které se dá objet přes chatovou osadu vpravo (my ale kočárek vytlačili, malého jsem měla v náručí), jinak jsou ale cesty krásně sjízdné a dají se zvládnout. Projdeme vlastně celé Mariánské údolí a vyjdeme u MHD zastávky Mariánské údolí. Tato trasa má asi 8,5km a v podstatě stále mírně z kopce.





Trasa se dá taky prodloužit a jít pěšky už od Velké Klajdovky, ale semtam není terén pro kočárky moc vhodný, ale zvládnutelný. Od Klajdovky se jde po žluté a vyjde se asi 1 km za rančem, takže se případně musíte vrátit. Trasa je potom cca 16 km.


Komentáře

Oblíbené příspěvky