Pečená hlíva ústřičná s celerovým pyré

Skvělá úprava hlívy, kterou výborně doplní celerová kaše.



Na hlívu:
500 gr hlívy, natrhané na kousky
1 cibule nakrájená na kolečka
2 palice česneku rozdělené na stroužky, neoloupané
4 lžíce oleje + 2 lžíce másla
hrst bylinek (např. šalvěj, bazalka, oregano)
sůl, pepř
můžeme přidat i plátky slaniny

Všechny ingredience smícháme v zapékací míse, osolíme a opepříme dle chuti a dáme péct na 40 minut na 200C.

Na celerovou kaši:
500 gr brambor, oloupaných a nakrájených
500 gr celeru, oloupaného a nakrájeného
200 ml mléka
1 lžíce másla
sůl, pepř

Brambory a celer uvaříme v osolené vodě do měkka, trvá to asi 20 minut. Potom slijeme, přidáme mléko, máslo, pepř a rozšťoucháme, případně rozšleháme do hladka.

Podáváme dohromady, česnek můžeme vyloupat ze slupek, anebo si každý strávník vyloupne sám.

Komentáře

Oblíbené příspěvky