Výletní cíl Vídeň: Schönbrunnské zahrady a okolí

O našem výletu do Vídně, příjezdu a podobně jsem psala už v předcházejícím článku. Teď je tady tip na další aktivity s malými i většími dětmi v okolí zámku Schönbrunn.
Kousek od Schönbrunnu jsme měli sehnané ubytování přes airbnb.com, takže jsem to tam prošmejdili poměrně hodně. K čemu jsme se nedostali hlavně proto, že bylo moc hezké počasí, byla návštěva Technického muzea, které leží pár set metrů od zámku, a dětské muzeum přímo v zámku. Obojí prý stojí za návštěvu.


Samotná procházka zahradami a parkem za zámkem je zážitkem. Děti zabaví každá fontána, tunel, kašna nebo jezírko. Mezi stromy jsou hodně oprsklé veverky, které opravdu jí skoro z ruky. Můžete si také s dětmi udělat "výšlap" ke Gloriettě, ze které je nádherný výhled na celou Vídeň.
Co ale určitě stojí za návštěvu je "Maze" - hřiště a labyrinty, které najdete po pravé straně parku. Platí se zde sólo vstupné (za dospělého 5E, děti do 6 let zdarma). Uvnitř je krásné interaktivní hřiště, samozřejmě s trochu jinými herními prvky než u nás. Je tu spoustu hudebních nástrojů, vodní systém a obří pohyblivá orlice. Kromě hřiště jsou tu tři labyrinty - ten největší je opravdu těžký, nám se tu moc nedařilo a bloudili jsme fakt dlouho (doporučuju si vyfotit plánek u vstupu :) Uprostřed vás čeká vyhlídková věžička - tento je určen spíše pro dospěláky. Další pak je vyloženě pro děti, labyrint je nižší a uvnitř je opět spoustu interaktivních hracích prcků (obří xylofon, skákání po kamenech s vodotryskem, ...). 

















Je to i fajn zázemí pro miminka, přebalovací koutek a stánek pro znavené rodiče. V této části zahrady jsme strávili několik hodin - děti byly tak nadšené z velkého množství možností, že na plánovaný výlet do ZOO, která je hned za labyrinty vůbec nedošlo...

Po cestě k autu, které jsme měli zaparkované u technického muzea, jsme ještě narazili na daší velké a opět hodně vymakané hřiště. Leží v Auer-Welsbach Parku hned před zámkem a samozřejmě bylo taky hodně vymakané - vodní hrátky, spoustu domečků, akčních prolézaček,...






Komentáře

Oblíbené příspěvky