Pomerančový piškotový koláč

Skvělý pro zpracování přebytků pomerančů - vcelkově je jich potřeba 6.




3 pomeranče
4 vajíčka (zvlášť žloutky a bílky)
100 gr hladké mouky
70 gr dětské krupičky
70 gr cukru krupice
špetka soli
máslo a hrubá mouka na vymazání formy

Na polevu:
3 pomeranče
70 gr cukru krupice

Do mísy nastrouháme kůru z jednoho pomeranče (cca 2 lžičky), přidáme žloutky a cukr a vyšleháme v pěnu. Přidáme dětskou krupičku a šťávu ze 3 pomerančů a dáme na 10 minut odpočinout. Mezitím si z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh, ten přidáme k pěně, posypeme hladkou moukou a opatrně zamícháme, aby těsto zůstalo nadýchané. Dáme péct v rozevíratelné dortové formě, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pečeme cca 25 minut na 190C.

Zatímco se peče si do rendlíku vymačkáme 3 pomeranče, přidáme cukr a vaříme dokud nevznikne sirup. Tím potom polijeme hotový koláč.

Komentáře

Oblíbené příspěvky