Měkké perníčky

Měkké hned po upečení a velice žravé :) Většinou dělám rovnou z dvojité dávky...



Na těsto:
400 gr hladké mouky
2 vajíčka
100 gr tuku (nejlépe Hery) - nakrájený na kousky
2 lžíce medu
1 lžíce kakaového prášku
1 lžička jedlé sody
2 lžičky perníkového koření

Na potření:
1 žloutek

Na polevu:
1 bílek
150 gr prosetého cukru moučka
1 lžička citronové šťávy

Na válu si ze sypkého materiálu uděláme kopec (jako na pískovišti), nahoře do důlku vyklepneme vajíčka a celou horu zasypeme kousíčky tuku. Hnětením rukama vypracujeme těsto, které vytvarujeme do koule, zabalíme do potravinářské folie a necháme v ledničce jeden den odpočívat.

Na pomoučeném vále si rozválíme těsto na cca 3mm plát a vykrajujeme perníčky. Na plechu natřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180C, do takové barvy jakou máme rádi (cca 10 minut).

Ingredience na polevu smícháme v hluboké misce, promíchat se musí opravdu dobře (třeba i 10 minut), aby poleva držela na perníčku. Zdobíme dle fantazie a umu :)




Komentáře

Oblíbené příspěvky