Zapečené čekankové puky

Jednoduchá úprava pro nás neobvyklé zeleniny.




4ks čekankových puků, odkrojená pevná spodní část, nakrájené na čtvrtky
6 plátků slaniny nakrájených na nudličky
2 lžíce olivového oleje
12 stroužků česneků oloupaných
1 mozarella nakrájená na plátky
6 bobkových listů
tymián
sůl, pepř

V plošší zapékací míse promícháme čekanku, olej, česnek a bobkový list (nejlépe rukama), posypeme tymiánem, solí a pepřem dle chuti. Přikryjeme alobalem a dáme péct na 200C na 30 minut. Po 30 minutách odděláme alobal, přidáme anglickou a pečeme asi 15 minut, potom poklademe mozarellou a pečeme dalších cca 10 minut. Podáváme s čerstvou bagetou.

Komentáře

Oblíbené příspěvky