Špízy z králičího masa a žampiony

I pro ty, které králičí maso zrovna nemusí...



300 gr králičího masa, nakrájené na kostky
6 žampionů nakrájené na čtvrtky
2 klobásky nakrájená na kolečka
2 cibule nakrájená na klínky
1/2 papriky na čtverečky
šťáva z půlky citronu
oregano
sůl, pepř
olej

Maso den předem naložíme do citronové šťávy, trochy oleje, soli a 1 lžíce oregana. Promícháme a dáme do ledničky uležet. Špízy napichujeme nastřídačku maso maso nebo zelenina (houby). Mě toto množství vyjde cca na 8 špízů. Špízy osmažíme zlehka na pánvi s olejem, přendáme do pekáčku, do kterého přelejem výpek z pánve a 1 dcl vody, osolíme, opepříme, pekáček přikryjeme alobalem a dáme péct na cca 1 hodinu do trouby na 180 C. Podáváme s bramborami.

Komentáře

Oblíbené příspěvky