Okolí Brna #3 Růženin Lom

Pokud si chcete užít krásné dřevěné stezky mezi vysokým rákosím, jezírka a taky trochu toho horolezení je pro vás jasnou volbou Růženin lom. Jeho výhodou je dobrá dostupnost a vy se můžete vypravit klidně i na výlet po školce, škole nebo po nedělním obědě. Najdete ho v Hádech u Líšně. Nejlíp se k němu dostanete od zastávky Velká Klajdovka. Cestou do lomu Hády u branky zabočíte doleva a jednou z malých stezek se dostanete právě k tomuto lomu. Zároveň se zde můžete dostat ze spodní cesty od kynologické cvičiště.
A co je v lomu tak závratného? Nad jezírky v rákosí jsou vystavené dřevěné chodníčky a stezky, kterými můžete prozkoumat zákoutí a pozorovat zvířata. Děti můžou na chodníčku stopovat stopy a hádat, kterým zvířátkům patří.
V jezírku se nesmí koupat, ale naše děti si za příznivého počasí aspoň namočí nohy a u zadní stěny najdete krásnou kamennou stráň, kde si můžete pořádně prolézt.
Teď na jaře jsme tam narazili i na koniklece.
Doporučuji spojit s výletem do Lama centra, které je kousek odtud - článek tu.
S kočárkem se vydejte určitě spodní cestou, od cvičáku. Brankou musíte kočárek přenést a potom ho můžete někde zaparkovat. Dále už s malým dobrodruhem raději bez kočárku...
Co se týče jídla. Restaurace Velká Klajdovka už delší dobu nefunguje, ale hned u zastávky Podbělová najdete cukrárnu i s mini dětským koutkem, případně se můžete vydat dál do sídliště, kde je krásná kavárna Mlýnek i s dětským koutkem.
PS: Taky se tu odehrává jedna ze záhad Myšáka Očka (detektivního příběhu pro děti) - více info zde.

 

 

 


Komentáře

Oblíbené příspěvky