Okolí Brna s dětmi #1 Jezírko a naučná stezka

Jaro je tu a tak tu máme první tip na výlet v okolí Brna. Trasy jsou krátké, uzpůsobené dětským nožkám a snad pro děti i zajímavé.

Zdroj: www.lipka.cz

Můj první tip vede k Jezírku a hlavně k naučné stezce, která je v okolí tohoto environmentální centra. Jezírko najdete mezi Soběšicemi a Útěchovem, staví tu MHD (zastávka U Jezírka), takže i pro ty bez aut není problém se dostat. Jezírko je pracoviště vzdělávacího centra Lipka, takže si na jejich webovkách http://www.lipka.cz/jezirko  můžete vychytat nějakou príma akci, kterou pořádají. My jsme se o víkendu domluvili s přítomným správcem a podívali se do zahrady, k samotnému jezírku a prošli se po celém areálu, který je moc hezký a inspirativní...


Naučná stezka začíná v lese nad parkovištěm, je opravdu krátká (maximálně tak 1,5 km), takže ji zvládnou i opravdu malí turisti. U každého ze zastavení se děti dozví něco o životě v lese. Tabule jsou doplněny zábavnými a interaktivními úkoly, takže u nich strávíte hodně času. Děti si mohou vyzkoušet, jak daleko doskočí jednotlivá zvířat. Prozkoumat stopy zvířat, zvážit se a také se dozví něco o kůrovcích, budou hledat maskovaná zvířata v lese, prozkoumají oblíbené vodní cesty v kmeni stromů a spoustu dalšího.




Krásný je i sad starých odrůd hned vedle naučné stezky.
Přiznám se, že stezka pro nás byla až moc krátká, stanoviště bych ocenila trochu dál od sebe. V okolí je ale spousta turistických značek, takže si můžete naplánovat další pokračování. My jsme třeba pokračovali k poetickému posezení U Buku.
Lepší je okruh absolvovat bez kočárku, my jsme zde strávili cca 2 hodiny.

Komentáře

  1. Děti do přírody vzít také budeme tento týden muset. Totiž jsme se dívali na to jak nám na zahradě pomalu ale jistě již odchází plastové jezírko a není to teda hezký pohled. Na jaře do toho budeme nuceni zase zainvestovat nějaké peníze. Ale moc se nám teda nechce.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky