Kontrabáš aneb zapečené brambory s pohankou
Pohanku osobně moc nemusím, ale v tomto klasickém valašském receptu ji opravdu můžu. Často tak zpracovávám zbytek vařených brambor. Jeden z mých oblíbených zimních receptů.
1 kg uvařených brambor
0,5 kg vařené pohanky
200 g sýra (výborný je ovčí, ale nic nezkazíte nivou nebo klasickým eidamem)
200 g anglické
1 cibule
5 stroužků česneku
1 lžička majoránky
olej
sůl
pepř
Na pánvi osmažíme do zlatova na proužky nakrájenou cibulku a kousky anglické slaniny. Na poslední minutu přidáme na plátky nakrájený česnek.
Ve velkém pekáči smícháme uvařené brambory, uvařenou pohanku, směs z pánve, majoránku, sůl a pepř. Vše zasypeme nastrouhaným sýrem a zapékáme v troubě asi půl hodiny při 180 stupňů Celsia.
Kontrabáš je výborný s kysaným zelím.
1 kg uvařených brambor
0,5 kg vařené pohanky
200 g sýra (výborný je ovčí, ale nic nezkazíte nivou nebo klasickým eidamem)
200 g anglické
1 cibule
5 stroužků česneku
1 lžička majoránky
olej
sůl
pepř
Na pánvi osmažíme do zlatova na proužky nakrájenou cibulku a kousky anglické slaniny. Na poslední minutu přidáme na plátky nakrájený česnek.
Ve velkém pekáči smícháme uvařené brambory, uvařenou pohanku, směs z pánve, majoránku, sůl a pepř. Vše zasypeme nastrouhaným sýrem a zapékáme v troubě asi půl hodiny při 180 stupňů Celsia.
Kontrabáš je výborný s kysaným zelím.
Komentáře
Okomentovat