Kuskus s kuřecím masem z jednoho hrnce

Kuskus po indicku.



3 kuřecí prsa (případně i jiné kuřecí maso), nakrájené na kostičky
2 lžičky kurkumy
1 lžička garam masaly
250 gr kuskusu
2 hrsti oliv nakrájených na půlky
1/2 cibule nakrájená na kostičky
1 česnek nakrájený na plátky
olivový olej
1/2 litru vývaru
sůl

V misce smícháme garam masalu a kurkumu a obalíme v ní kousky masa, maso osolíme. Zbylou směs koření ještě využijeme. Ve větší pánvi osmažíme na oleji kuřecí maso, aby se zatáhlo - trvá to asi 5 minut. Maso vyděláme na talířek, přilijeme ještě trochu oleje a osmažíme na něm cibulku. Jakmile zezlátne přidáme česnek, olivy a zbytek směsi koření a lehce osmažíme (asi minutu). Přidáme maso a zalijeme vývarem, Přikryjeme pokličkou a vše dusíme asi 30 minut (dokud není maso měkké). Jakmile stáhneme z plamene přisypeme kuskus, promícháme a necháme kuskus nabýt (cca 5 minut). Vše potom ještě jednou promícháme.

Komentáře

Oblíbené příspěvky