OKOLÍ BRNA #8 - Zámek Lysice

Přiznám se, že kdybych hned ve vedlejší vsi neměla kamaráda, vůbec netuším, že na sever od Brna najdete takový krásný zámek.



Děti jsou ještě malé a prohlídky interiérů bývají zatím docela dost o moje nervy, ale tady jsem se nechala přemluvit paní při vstupu. Nemají sice speciální prohlídky pro děti, ale hodně ji přizpůsobila právě jim. Možná to bylo tím, že jsme byli malá skupinka - kromě naší rodiny, pouze starší pár, ale v každé místnosti dávala dětem úkoly...musely hledat nějaký ten špek, případně pomáhaly otevírat dveře a to i ty tajné...Celý interiér zámku je moc pěkný a opravdu zajímavý, takže bude bavit i dospělé. Větším dětem doporučuji koupit u vstupu průvodce pro děti, o kterém jsem psala už tady.



Proč tady ale zámek zmiňuji,  jsou opravdu krásné zahrady - největší lákadlem je visutá lávka, která je opravdu dlouhá, nádherné zahrady se spoustou kašen a vodním příkopem s labutěmi, místo jako stvořené pro "vylétání" dětí...Komu ještě zbyde energie, může si vyšlápnout na vyhlídku Obora, kde jsou krásné výhledy.






Komentáře

Oblíbené příspěvky