Vláčky v Brně a okolí

V Brně a jeho okolí se to zahradními a parkovými železnicemi docela hemží, tady je krátký přehled těch, o kterých vím a které si děcka docela užijí.

Olympia vláček

Olympia vláček je skvělý tím, že spojí příjemné s užitečným hlavně pro nákupuchtivé maminky. Tatínek si mezitím užívá s potomstvem na vláčku a máma si v klidu nakupuje, všichni jsou spokojení...značka ideál. Vláčkový park je opravdu skvělý, je tu malé nádraží, posezení, nástupiště a depo, všechno vypracované do nejmenších detailů. Taky samotná jízda je poměrně dlouhá (13 minut, 1,5 km) vede v podstatě podél celého nákupního centra.


Jízdné stojí za osobu 50,- Kč, můžete si pak ještě dokoupit pexeso, omalovánky nebo parní pivo. Po vyžití ve vláčku se pak potomstvo může vyřádit ještě na hřišti, které je jedním z nejlepších dětských hřišť v Brně nebo případně na dráze pro kolečkové brusle, které leží hned vedle nádraží.
Nádraží funguje od května do října, každý víkend, od 10 do 18 hodin. Některé dny mají i výjezdy speciálních parních mašinek, aktuální informace jsou pak na stránkách FB nebo na www.olympiavlacek.cz .

Zahradní železnice v Drásově

Drásov leží od Brna trošku z ruky (kousek od Tišnova), ale výlet do těchto končin se může spojit i s výletem třeba na rozhlednu Čebínku nebo do kláštera Porta Coeli v Předklášteří. Železniční dráha leží na zahradě domku (po vesnici jsou ukazatele)  a není tak dlouhá jako v Olympii, vše ale vynahrazuje domácí atmosféra, která tu vládne. Vstupné bylo 40,- Kč a otevírací doba byla první neděli v měsíci, lepší je ale ověřit provoz na webových stránkách http://www.zahradni-zeleznice.info/
















Zahradní železnice v Obřanech
Přímo u břehu řeky Svitavy leží další zahradní železnice a to v Obřanech, kousek od cyklostezky vedoucí na Bílovice nad Svitavou (návštěvu železnice pak můžete spojit procházkou právě kolem Svitavy a to buď směrem do Brna nebo do Bílovic). Vláček jezdí od března do konce října v neděli a to za dobrého počasí, opět je dobré se podívat ne jejich stránky:
http://www.zahradnizeleznice.net/

Ještě nelze přímo v Brně nezmínit Svět modelových železnic, který najdete v E-pasáži na Josefské. Jednou ročně také klub modelářů pořádá parádní výstavu modelových železnic.


Komentáře

Oblíbené příspěvky