Brokolicové karbenátky

1 brokolice
2 vejce
4 stroužky česneku
2 mrkve
3 lžíce hladké mouky
italské koření (bazalka, na špagety)
2 cibule
3 plátky anglické slaniny (nemusí být)
cca 80 gr eidamu nebo jiného tvrdého sýra
strouhanka
olej na smažení
sůl, pepř

Brokolici a mrkev uvaříme v osolené vodě do měkka. Cibuli a anglickou slaninu nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme. Uvařenou brokolici, mrkev a česnek rozmixujeme. Ve velké míse smícháme s ostatními ingrediencemi, osolíme, opepříme dle chuti. Tvarujeme karbenátky, které potom obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji. Pokud je směs příliš sypká, přidáme trochu mléka, pokud se naopak příliš lepí přidáme strouhanku. Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře

Oblíbené příspěvky