Tipy na letní čtivo: Nádherné trosky a Poslední dopis od tvé lásky

Obě dvě doporučené knihy mají mnoho společného, obě dvě se odehrávají v nedaleké minulosti, v několika časových rovinách a popisují příběhy osudových lásek.

Nádherné trosky od spisovatele Jesse Waltera se odehrávají v zapadlém italském přístavním městečku, kde do nepříliš prosperujícího hotelu přijíždí neznámá holywoodská hvězdička umírající na rakovinu. Sblíží se s mladým hoteliérem, který bojuje s nepřízní osudu, ale také s místními mafiány. Kniha láká už lokalitou, kde se odehrává a je zasazena do skutečných reálií Itálie, natáčení velkofilmu Kleopatra a také do holywoodského byznysu. To vše nečekanému milostnému příběhu přidává na zajímavosti a příběh tak dostává na zajímavosti. Kniha je především o lidských snech a jejich střetech s realitou... Stojí za přečtení.


Další z knih Poslední dopis od tvé lásky od Jojo Moyesové patří více do kategorie romantická novela, také v této kategorii vyhrála v roce 2011 cenu. Příbeh se odehrává v Anglii šedesátých let, ještě sešněrované pokřivenou morálkou, kdy manželka bohatého podnikatele zahoří vášnivou láskou do mladého novináře. Snaží se vymanit z manželství a také z konvencí a pravidel, které jí přijdou nesmyslné. Osudy mladé ženy a novináře se neustále protínají a míjejí a my jim držíme do poslední chvíle palce. Kniha je sice romantickou novelou, ale je velice inteligentně napsaná a určitě ji lze doporučit i těm, které obvykle romantické novely nečtou.





Komentáře

Oblíbené příspěvky